суботу, 1 березня 2014 р.

ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО В ВІКАХ НЕ СТАРІЄ ...


В історії  назавжди  залишаються  імена,  які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. По всій нашій милій Україні  проходять Шевченкові дні з нагоди  200 – річчя  дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
Тарас Григорович Шевченко був дуже талановитий. Великий поет, письменник, художник, дра­матург, скульптор, відомий портретист, пейза­жист. Він дуже любив музику, мав гарний голос, чудову пам’ять і відмінний музичний слух. Дуже подобалися йому пісні і ду­ми про український народ. Він любив кобзарів, які ходили по світу і співали.
Вшановуючи пам'ять про Великого Кобзаря Антонівська сільська бібліотека разом з Березівським будинком культури  28 лютого  2014 року провели  літературно – музичний вечір «Шевченкове слово в віках не старіє…». Вечір був присвячений 200-ій річниці народження українського поета, громадського діяча,  талановитого художника. У святково прибраному залі прозвучали пісні на слова Тараса Григоровича «Реве та стогне Дніпр широкий», «Стоїть гора високая». Молоде покоління читало вірші Шевченка про красу рідного краю «Садок вишневий коло хати», «Тече вода з-під явора», «Зоре моя, вечірняя». 
Протягом всього заходу жителів села бібліотекар знайомила з життєвим шляхом поета та його творчими здобутками. В залі до уваги односельчан була організована тематична виставка «Вічний, як народ», на якій були представлені книги про Т. Г. Шевченка та його картини.
      Слово Кобзаря живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне. Він навчив нас любити свою країну,  свій рідний край, де ми народилися і живемо.
Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.
 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар