понеділок, 28 березня 2016 р.

ГРА "ЛІТЕРАТУРНЕ ЛОТО"


В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час, обпалений крилом війни, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим. Сила книги безмежна. Без неї людина сліпа. Протягом усього життя ми звертаємось до книги. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкрити таємниці природи, життя. Книга – мудрий друг, який не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про навколишній світ, про різні чудеса. Нерідко книга, прочитана вами в дитинстві, залишається в пам'яті на все життя.
«Читання – ось найкраще навчання» – стверджує народна мудрість. Повернути дітей до книги, сформувати інтерес до читання – головні завдання для сучасної бібліотеки. В рамках проведення тижня дитячого читання Антонівська сільська бібліотека для дітей провела гру «Літературне лото». Захід був проведений з дітьми села Антонівка та з дітьми села Березівка. Цікаві запитання про українських та зарубіжних письменників, загадки про літературних героїв, складання пазлів портретів улюблених авторів – все це було на фішках гри. Захід доповнювала виставка – розвал дитячої літератури «Саквояж цікавих книжок».
Мета заходу – залучення дітей до читання книг. Наприкінці зустрічі діти взяли участь у флешмобі «Про що я написав-би книжку».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар