суботу, 21 травня 2016 р.

БІБЛІОТЕКА НА ДНЮ ЄВРОПИ В ДОЛИНСЬКІЙ

    Антонівська сільська бібліотека відвідала День Європи, який проходив в місті Долинська.
    Бібліотека представляла СОНЯЧНУ ГРЕЦІЮ. Поважний гостей та відвідувачів заходу вітали завідуюча бібліотекою та читачка книгозбірні.  Вони в образах богинь познайомили присутніх з сонячною країною - батьківщиною олімпійських ігор. Гарно оформлений стенд про Грецію та цікаві факти із життя греків і гречанок привертали увагу долинчан.
 


 

четвер, 12 травня 2016 р.

Свято МАТЕРІ І ДИТИНИ


У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, коли травами і квітами замаїться земля, теплий весняний вітерець приносить до нас Свято Матері.
          Це свято має давню і цікаву історію. Маленька американська дівчинка Анна Джарвіс рано втратила маму і на її клопотання в 1914 році  Конгрес США встановив державне свято – День Матері. В Україні цей день  широко почали відзначати з 1929 року. Цього дня в церквах правили молебні за здоров'я матерів. З усіх-усюд з'їжджалися до рідної домівки діти. Мати пригощала їх найсмачнішими стравами, очищала свяченою водою.
«Мати і Дитина – єдине ціле» - під такою назвою в Антонівській сільській бібліотеці проходило свято Матері. На захід були запрошенні мами та їх діти, де вони разом поринули у чарівний та веселий світ дитинства. Захід розпочався знайомством із родинами. Діти у ролі журналіста брали інтерв’ю у своїх мам.
 
 
 
Разом із своєю ненькою вони приймали участь у  конкурсах «Ніжна мамина рука», «Повітряна кулька нашвидкуруч», «Якнайшвидше змотати клубок ниток», «Зроби мамі зачіску».
 

 
 
Протягом свята зберігалася весела та радісна атмосфера, тому що захід доповнювали  номери  художньої самодіяльності від Березівського сільського будинку культури. Діти зі своїми піснями та хореографічними композиціями звеселяли всіх присутніх.
 




Протягом усього свята кожна мама та її дитина дуже старалися і як можна краще проявляли свої здібності. Глядачі допомогли визначити яка сімя була найвеселіша, яка найактивніша, яка найдружніша. Наприкінці заходу мами та їх діти були нагороджені сувенірами на згадку про Свято Матері і дитини.