неділю, 2 квітня 2017 р.

Мандрівка "Казковими стежками"

        В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим. Сила книги безмежна. Без неї людина сліпа. Протягом усього життя ми звертаємось до книги. Вона – мудрий друг, який не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про навколишній світ, про різні чудеса. Нерідко книга, прочитана вами в дитинстві, залишається в пам'яті на все життя.


Дитина пізнає світ саме через казку, яку переповідає їй мама чи бабуся. Казка – це доброта та милосердя, дитинство людяності, мудрості. Добра, мудра, чарiвна казка завжди була у пошанi. Її із задоволенням слухають i дiти, i дорослi. Казки бувають рiзнi: довгi i короткi, веселi, чарiвнi, написанi автором або складені народом. Проте у всiх казок є одна спiльна риса - мудрiсть. І особливо це проявляється у народнiй казцi. Є багато чудових українських народних казок. Дiйшли вони до нас завдяки талановитим оповiдачам, яких так багато було колись в Українi, та сумлiнним збирачам народного фольклору.
З метою привернути увагу дітей до книги, сформувати інтерес малечі до читання, Антонівська сільська бібліотека для своїх найменших читачів провела вікторину «Казковими стежками». Мандруючи «Казковою стежкою», діти відгадували казкових героїв на зупинці «Загадковій»; на маленьких читачів від героїв казок чекали повідомлення «Чудернацькі телеграми». Цікавими виявилися зупинки «Відгадай мультгероїв» та «Казка за ілюстрацією», де діти повинні були за малюнком відгадати свого улюбленого героя. Захід доповнювали цікава гра «Відгадай руку товариша» та майстер – клас «Весняний букет квітів». Мандрівка дітей закінчилась солодким чаюванням.  




Немає коментарів:

Дописати коментар