неділю, 17 грудня 2017 р.

Інформина "ЗНАЙ СВОЇ ПРАВА, ДИТИНО!"

Дитинство – найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки. Особливо важливо знати свої права дітям. Минуло не одне тисячоліття, поки людство зрозуміло, що діти потребують відмінного ставлення. Лише в 17-18 ст. діти отримали належну увагу, бо раніше вони не мали ні дитячого одягу, ні дитячих іграшок чи книжок. Довгі роки люди боролися за права дітей самотужки, і нарешті, у 1924 році, вони зібралися у місті Женеві, де прийняли перший документ про потреби дітей - Декларацію прав дитини. Упродовж 20 ст. було прийнято цілий ряд документів, спрямованих на захист дітей та дитинства.
У рамках Всеукраїнського тижня права для дітей у Антонівській сільській бібліотеці проводилась інформина «Знай свої права, дитино!». Бібліотекар ознайомила маленьких читачів з їх правами. Всі разом проаналізували правові ситуації, в які потрапляли казкові герої. Діти вчилися відрізняти свої права від обов’язків.

Головний висновок, який зробили діти під час заходу – це те, що свої права потрібно знати, не порушати права інших та сумлінно виконувати свої обов’язки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар